Funfold pijl kaart in vele uitvoeringen

Ik ben Ellen

Ik vind het superleuk om anderen mee te nemen in hun creatieve reis en mijn eigen creatieve tandwieltjes staan nooit stil. Op mijn blog post ik creatieve uitspattingen die ik jou ook graag leer.

Nieuwste blogs

Alle categorieen

Funfold kaart met stempeltechnieken en papier toepassingen.

Funfold pijl kaart in vele uitvoeringen

Een kaart met een bijzondere twist. Dat is denk ik de beste omschrijving van een Funfold kaart. En dan zijn de mogelijkheden eindeloos. In mijn Facebook live van donderdag 2 september liet ik je zien hoe je deze kaart kunt maken. Tijdens de Craftingclub avond van woensdag zijn ook diverse varianten gemaakt. Lees en kijk vooral verder en jij kan er ook mee aan de slag.

Funfold kaart met zelf gestempeld designpapier
Funfold kaart met zelf gestempeld designpapier

Ik laat je in de blogbericht veel verschillende varianten van deze uitvoering van de kaart zien.

Het oorspronkelijke idee heb ik van collega Stampin’ Up! demonstratrice Danni Shanmugam. We hebben samen gewerkt in een speciale facebook groep van demo’s waarin we projecten deelden. Ellen zou Ellen niet zijn als ze met het oorspronkelijk ontwerp aan de slag ging en er een eigen variant op maakte.

De uitleg van deze kaart zie je in dit filmpje https://youtu.be/h-Dg3tn6XXs

Benodigdheden en maten:

 • Kaartbasis 28 cm x 10 cm, rillen op 14 cm
 • 2 x DSP 13.5 cm x 9,4 cm ( bij elkaar passend of dezelfde papieren. Een combinatie met eigen gestempeld papier kan natuurlijk ook.)
 • Basic White 9,5 x 13.5cm voor de achterkant

Werkwijze:

 1. Markeer op je basiskaart het midden voor de punt en aan beide zijkanten op 7 cm.
 2. Maak aan ieder kant score lijnen van de punt naar de 7 cm en naar de bovenhoek
 3. Vouw de punt in de kaart en vouw alles goed aan.
 4. Verdeel je DSP in één voor de voorkant (de punt) en één voor de binnenkant.
 5. De binnenkant op 13,5 x 9,4 snijden en vast plakken
 6. Markeer voor punt het midden van de andere DSP (4,7 cm) en snij schuin naar de hoeken weg. Dit is de grote punt. Plak het vast.
 7. Maak van de overige stukken puntjes voor de zijkanten door op 6,5 en schuin af te snijden. Pas voor het snijden en plakken even.
 8. Stempel een afbeelding op je witte achter kant en je kaartje is klaar.

Tijdens een Crafting club avond is er altijd een voorbeeld. Die mag precies nagemaakt worden. Of je geeft er je eigen draai aan. Corine ging aan de slag om een uitvoering te maken met een tekst vlak in de kaart. Super leuk. Hier de uitwerking van mij. Ik heb hierbij alle papier zelf gestempeld. Jij geeft er natuurlijk je eigen draai aan.

Georgeous Leaves in de hoofdrol bij deze Funfold Pijlen kaart

Voor deze uitvoering snij je uit het binnenblad een punt en bestempeld de zijkanten en de binnenkanten apart. Neem een stuk Basic White van 13,5 x 9,4 cm. Markeer het midden, 4,7 op het smalle gedeelte en snij naar de boven hoeken af.

In de maand september loopt de gewelde Sale-A-Bration actie nog door. Bij je bestelling van 60 euro mag je een gratis artikel kiezen uit de speciale SAB folder. Het is nu wel zolang de voorraad strekt van deze producten.

Misschien zie je wel een leuk pakket of workshop op mijn site. Er staan ook wat leuke workshops iets verder in de toekomst gepland. Als je daar nu al voor reserveert kom je wellicht ook nog in aanmerking voor een SAB artikel naar keuze. Denk bijvoorbeeld aan de workshopdag Peaceful dear op zaterdag 20 november. Er is een thuis en een atelier variant.

Ook staan de eerste bloemschikworkshops weer in de agenda. Leuk je binnenkort weer te ontmoeten.

Leuk dat je mijn blog bezoekt! Heb je vragen? Mail me gerust. 

En wil je meer tips van mij lezen en op de hoogte blijven van de activeiten van bij Ellen? Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief.