Grote kaart met verrassend verfijnde technieken

Ik ben Ellen

Ik vind het superleuk om anderen mee te nemen in hun creatieve reis en mijn eigen creatieve tandwieltjes staan nooit stil. Op mijn blog post ik creatieve uitspattingen die ik jou ook graag leer.

Nieuwste blogs

Alle categorieen

Een grote kaart met verfijnde stempeltechnieken. Maskeren en combineren met gestansde figuren.

Grote kaart met verrassend verfijnde technieken

Soms wil je gewoon groot uitpakken. Een hele speciale kaart voor een speciaal iemand. Of omdat er velen iets op willen schrijven. Of gewoon omdat het kan. Groot hoeft niet grof te zijn.

Stempeltechnieken en stansen combineren in groot en klein formaat

Deze kaart laat je zien hoe je met verfijnde technieken een mooi geheel kan maken. In dit blogbericht vind je meerdere voorbeelden met verschillende stempels, inkten en papier. Gewoon om je te laten zien dat er vele mogelijkheden zijn. Eén van de projecten maakte ik tijdens een Facebook Live. De opname kan je op facebook en op mijn YouTube kanaal terug kijken. De link vind je verder in dit bericht.

Natuurlijk kan je de blokjes verwerken tot één grote kaart. Ook kan je op deze manier natuurlijk leuke kleine kaartjes maken. Ik stansde behoorlijk wat bloemen en blaadjes uit en dacht gelijk maar even door en een serie van kaartjes er bij gemaakt.

De techniekjes in deze kaart kan je rustig terug kijken in de opname. Klik op de foto om het hier te zien. Ik werkte voor deze kaart met de kleuren Mango Melody en Bermuda Bay. Wist je dat je deze stansen als gratis item kan kiezen bij je bestelling van 120 euro? De summer Shadows dies, 156618 staan in de sab catalogus op pagina 13. Bestel de bijpassende stempelset Shaded Summer, 155783 er bij en je hebt een geweldige combinatie waar je heel veel mee kunt doen.

verrassend grote kaart in youtube live van ellen liefting

Ik maakt een andere kaart met dezelfde technieken al eerder en maakte hier ook een werkbeschrijving van. Ik deel deze werkbeschrijving om jou te inspireren. Leuk om te zien wat jij er mee maakt.

Beschrijvingen zijn heel fijn om mee te werken. Ik maak ze vaak voor de crafting avonden. Inmiddels hebben velen een leuk naslagwerk boekje om mee aan de slag te gaan. Dit is trouwens een hele speciale. Met een aantal Stampin’ Up! collega’s samen maakten we een bundel van beschrijvingen om elkaar te helpen en te inspireren. Leuk om zo samen te werken. Kom ook eens naar een crafting avond of abonneer je op mijn nieuwsbrief. Stuur me een berichtje en je ontvangt van mij een leuke pdf.

De maten voor deze kaart zoals je hieronder gaat zien:

 • 1x cardstock wit 20 x 29,7 cm
         (rillen op 10 cm)
 • 3x cardstock wit 8,5 x 8,5 cm
 • 3x cardstock kleur 9,5 x 9,5 cm
 • Restjes papier voor versiering
 • Maskeer tape/ post it papiertjes
         Stempels:
 • Textures & Frames, sab 156616
 • In je eigen woorden sabhost,158352
 • Stansen:  Intricate leaves, 153566

Stappenplan:

 • Pons of stans diverse ronde vormen uit maskeer tape of de post-its
 • Stempel eerst een vorm die je geheel wilt zien en dek af/maskeer
 • Stempel het hele vlak vol, wissel 1e en 2e afdrukken af (kleurtinten) en dek steeds af wat je gestempeld hebt. De volgende afdruk hierover heen.
 • Maak 3 verschillende “abstracte- tafereeltjes”
 • Pons blaadjes en takje uit de kleur-mat. Hier Calypso Coral.
 • Plak je stempel afdrukken op de gekleurde mat.
 • Verdeel de 3 vlakken op de grote kaart.
 • Stempel een tekstje, mat deze op wat restjes papier.
 • Pons de blaadjes nogmaals uit wit en plak ze op elkaar voor stevige look
 • Werk af met een stukje wit Baker’s twine en plak ze vast met een glue dot

Natuurlijk is deze techniek ook leuke op kleine kaartjes en met andere stansen afgewerkt. Laat je fantasie zijn werk doen.

Weet je wat nu zo leuk is dat ik bij de meeste van deze kaarten gewerkt heb met producten die je gratis kan kiezen bij je bestelling vanaf 60 euro. De hele maand september is het nog steeds Sale-A-Bration feest bij Stampin’ Up! Veel van deze sets kan je kiezen. Bekijk de folder nog eens goed en maak je keuze. Misschien wil je meedoen met een leuke workshop die komende tijd gepland staat bij Ellen. Reserveer dan nu alvast jouw plekje en geef je bestelling ook gelijk door. Dan kan je wellicht ook nog een SAB item uitkiezen.

Zoals je vast inmiddels gemerkt hebt blog ik niet meer dagelijks. Minimaal één keer per week of als ik iets leuks extra’s met je wil delen. Op mijn sociale media deel ik de hele week meer voorbeelden en inspiratie. Wil je geen blogbericht meer missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, dan krijg je een berichtje als er iets nieuws te melden is.

Leuk dat je mijn blog bezoekt! Heb je vragen? Mail me gerust. 

En wil je meer tips van mij lezen en op de hoogte blijven van de activeiten van bij Ellen? Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief.