Laat het voorjaar maar komen, plant daarom nu alvast lekker de bollen in je tuin

Ik ben Ellen

Ik vind het superleuk om anderen mee te nemen in hun creatieve reis en mijn eigen creatieve tandwieltjes staan nooit stil. Op mijn blog post ik creatieve uitspattingen die ik jou ook graag leer.

Nieuwste blogs

Alle categorieen

Laat het voorjaar maar komen, plant daarom nu alvast lekker de bollen in je tuin

Andere jaren mocht ik altijd een workshop in het atelier verzorgen voor een groep vrijwilligers uit de omgeving vanuit de gemeente. Dit jaar gaat dat niet lukken. Wel mocht ik bollenpakketten verzorgen. Natuurlijk maak ik daar een persoonlijk feestje van. Dat heeft een ieder namelijk verdient. Een leuk tasje en een persoonlijk kaartje. Bedankt allen voor de inzet het afgelopen jaar.

Een rood-wit-blauw pakket hebben we er van gemaakt.

Alles kan vanaf nu gepland worden.
De rode tulpen, Tulipa Oxfort, op ongeveer 10 cm diep planten, ze bloeien ongeveer in april
Twee soorten witten bollen. De hele grote bol is een Allium White Giant, hij kan wel 2 meter hoog worden en bloeit in mei. Daarbij ook een setje kleinere bollen, de Allium Nigrum, deze worden ongeveer 1 meter hoog en bloeien ook in mei. Plant ze mooi bij elkaar op ca. 15 cm diepte.
En dan ook een zak met blauwe druifjes, Muscari Armeniacum. Deze bloeien als eerste en worden ongeveer 20 cm groot en worden ook op ca. 10 cm diep gepland.
Potten vullen met bloembollen is ook een goed alternatief voor een gezellig terras in het voorjaar. Plant dan de tulpenbollen onderin en bovenin de blauwe druifjes. Kleed de pot eerst nog aan met wat leuke plantjes. In het voorjaar worden deze vanzelf eruit geduwd. 

Op vrijdag 13 november is het bollenpotten vullen in het atelier. Uiteraard op afspraak. Je mag een eigen pot meebrengen of een mand of pot bij-Ellen aanschaffen. Vooraf dit graag aangeven. Neem contact op voor de details.

Leuk dat je mijn blog bezoekt. Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogberichten via de mail?
Abonneer je via deze link en mis geen bericht meer.
Heb je vragen over de gebruikte technieken of materialen? Ik adviseer je er graag over. 
En je bestelling verzorg ik natuurlijk ook graag.
Liefs Ellen.
  

Leuk dat je mijn blog bezoekt! Heb je vragen? Mail me gerust. 

En wil je meer tips van mij lezen en op de hoogte blijven van de activeiten van bij Ellen? Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief.